/ ОД на МВР-Сливен
ОД на МВР-Сливен провежда специализирана операция с цел повишаване ефективността от противодействието на криминалната и икономическа престъпност, както и опазване на обществения ред.

Разкриха ферма за добиване на криптовалута в Сливенско

За времето от 18 до 20 март са образувани седем досъдебни производства, с полицейска мярка са задържани шестима извършители на кражби и други престъпления. 

В хода на операцията, след получен сигнал на 19 март за забелязан автомобил и група хора, които извършват кражба от неработещо заведение и бензиностанция на път I-6 в района на Твърдица, към мястото незабавно е насочен полицейски екип.

При вида на униформените извършителите бързо влезли в колата и опитали да избягат, насочвайки автомобила по черен път, но след кратко преследване, били принудени да спрат.

Пътуващите са отведени в РУ-Твърдица, с  полицейска мярка за срок до 24 часа са задържани двама мъже на 50 и 21 години от Нова Загора, многократно осъждани за различни престъпления.

Междувременно униформени са получили съобщение за извършване на кражба от бивше химическо поделение край град Сливен. В резултат на предприетите незабавни полицейски действия, на място били засечени двама мъже, които опитвали да отмъкнат метални елементи от сградата.

След акция в Сливенско: Разкрити кражби и задържани

Отведени са в Районно управление-Сливен, установена е самоличността им - местни жители на 49  и 47 години, осъждани. Направили са пълни самопризнания. Образувано е досъдебно производство.

На 18 март в рамките на специализираната операция е установен и задържан 31-годишен мъж от Сливен, с криминалистически регистрации, успял да открадне автомобил и да отнеме от него куфар с инструменти.

Материалите по случая са докладвани на прокуратурата и работата по образуваното досъдебно производство продължава.