Паул Хайдрих отново в община Болярово
Паул Хайдрих отново в община Болярово / Общински пресцентър Болярово

Паул Хайдрих, председател на Сдружение за подпомагане на домовете за хора с увреждания - Кьолн посети за пореден път община Болярово. Той бе посрещнат от обитателите и персоналът на  ДВУИ – село Малко Шарково и на Защитеното жилище в Болярово, общинският кмет Христо Христов и заместник-кметът Нина Терзиева. По време на работната среща е взето  решение през 2015 година да се отбележат 15 години от поставянето на началото на подобренията в Дома в Малко Шарково. Тогава, благодарение на филма на немската журналистка Инге Бел, разказващ за лошите условия на живот, социалната институция „Ландшафтсфербанд Райнланд” (Кьолн) отпуска първите средства, припомнят от общинския пресцентър.

Паул Хайдрих е изразил задоволството си, че ремонтите на жилищата в Дома за възрастни с умствена изостаналост продължават, този път изцяло с общински средства и гарантира от тяхна страна помощ и в бъдеще.     При посещението си на Защитеното жилище в град Болярово Хайдрих коментира, че е убеден, че верният път е - извеждане на подготвените домуващи в такъв тип жилища. Жените от това жилище поздравиха гостите си с няколко от новите песни, научени от тях. Разказаха за новите места, които са посетили, за общинските мероприятията, в които се включват и се похвалиха с наближаващия си седми рожден ден - толкова са годините от извеждането им в жилището.

 

Кметът на общината Христо Христов каза, че е щастлив от поредното гостуване на Паул Хайдрих и се радва, че продължават да работят заедно за благото на тези хора, а заместник–кметът Нина Терзиева увери, че общинското ръководство работи основно по проекти в социалната сфера и ще продължават в тази посока.