Патриархът: Нека християните бъдат полезни на обществото ни
Патриархът: Нека християните бъдат полезни на обществото ни / Дарик Сливен

Негово Светейшество Българският Патриарх Неофит днес, отслужи празнична Света литургия по повод  75 годишния юбилей на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий, 35 години от избирането му за Сливенски митрополит и именния му ден.

Негово светейшество пожела на Дядо Иоаникий дълголетие и все така ревностно служение на божия благодат. „Вие неизменно се  стремите във всичко да бъдете образец на добри дела, показвайки чистота в учението почтенонност, непоквареност, отдавайки всичките си сили да проповядвате спасителните евангелски истини, да живеем целомъдрено, праведно и благочестиво в сегашния век“ , каза още Българският партриарх по време на празничната литургия.

На православните християни  патриарх Неофит пожелада напредват във вярата, благочестието и да са щастливи. Бог да ги укрепва и да бъдат полезни на обществото ни.

„Благословени, дълголетни, да обичаме Сливен, да обичаме България, да се трудим за нейното преуспяване. Всеки за своето място когато влага един камък на доброта сградата ще бъде отлична“ заяви Сливенски митрополит митрополит Иоаникий . Дядо  Иоаникий пожела милост божия, а на миряните от епархията здраве, мир,  дългоденствие и разбирателство.

На празнична Света Литургия присъстваха  членове на Светия Синод на Българската православна църква.

В храм „Св. Димитър” в Сливен бе отслужен и благодарствен молебен за здраве и дълголетие на Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий. На всички служби храмът бе препълнен с миряни, дошли  да получат благословията на Негово Светейшество Патриарх Неофит.