Отложиха делото за имотите на бившия шеф на седмиците  Атанас Мъндев
Отложиха делото за имотите на бившия шеф на седмиците Атанас Мъндев / netinfo

Сливенският окръжен съд отложи за 31 май делото, заведено от Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност срещу бившия управител на групировката „Клуб 777” в Сливен Атанас Мъндев, съпругата му Ваня Мъндева и родителите му Мария и Ангел Мъндеви за отнемане на техни имоти. По време на заседанието бе даден ход на делото и бяха приети събраните доказателства. Адвокатът на семейство Мъндеви Людмила Алексиева е поискала назначаването на експертизи за установяване на имущественото им състояние, които бяха допуснати отсъда.

Семейството ще трябва да докаже произхода на два апартамента в Сливен, имот в кв. „Клуцохор”, полски имот, както и на клуб „Червило” в центъра на града. Освен това комисията е поискала и отнемане на дяловото участие на Атанас Мъндев в „Клуб 777”.

Бившият управител на групировката има три присъди, съобщиха за Дарик от Окръжния съд. Първата е условна и е от 1998 година. Тогава Мъндев е осъден на 1 година и шест месеца условно с 4-годишен изпитателен срок за принуда. Втората присъда е глоба от 800 лв., дадена за хулиганство през 2000-та година. През май, миналата година, Мъндев получи двегодишна условна присъда с 4 години изпитателен срок за принуда и изнудване.