Откриха учебната година във военното формирование в Сливен
Откриха учебната година във военното формирование в Сливен / Община Сливен

С военни почести и водосвет за здраве днес тържествено бе открита новата учебна година във военно формирование 22220 в Сливен.

Откриха учебната година във военното формирование в Сливен
netinfo
Официални гости на мероприятието бяха кметът Стефан Радев, зам.-областният управител Камен Костов, офицери, сержанти и войници от Българската армия.

Позволете ми от свое име и от името на община Сливен да ви поздравя с началото на новата учебна година. Пожелавам ви да сте здрави, успешно да преминете подготовката си и все повече да повишавате вашата боеспособност", каза в словото си градоначалникът. Той поздрави военнослужещите за постигнатите досегашни успехи и им пожела в това трудно време да продължават да гарантират сигурността на нашата родина.

На откриването на учебната година във военно формирование 22220 - Сливен, неговият командир полк. Любомир Вачев направи равносметка на изминалата 2015 г. и я окачестви като успешна. Той очерта предстоящите задачи за 2016 г. и призова личния състав да мобилизира всички сили, знания, опит и воля в изпълнението им.

След края на тържествения ритуал, официалните гости на мероприятието се запознаха с оръжието и техниката на въоръжение във военно формирование 22220 - Сливен и разгледаха музейната експозиция в поделението.