Откриха ремонтирано отделение в тубболницата
Откриха ремонтирано отделение в тубболницата / netinfo

Ремонтираното пулмологично отделение в тубболница-Сливен бе открито официално днес. Отец Павел от храм „Свети Димитър” извърши ритуал по освещаване на обновените помещения.

Отделението е ремонтирано с 213 000 лв. 194 000 от тях са осигурени от Министерството на образованието и 9 000 лева, събрани от дарения на сливенските граждани през 2 002 г.

„Смятам, че откриването на обновеното отделение е една много добра придобивка както за персонала, така и за пациентите на болницата за активно лечение на белодробни болести”, каза пред медиите управителят на здравното заведение д-р Мими Димитрова.

Тя се надява да бъдат осигурени още средства за ремонт на другите два сектора на болницата. За единия от тях има осигурени пари от програма на японското правителство.

Пулмологичното отделение разполага с 45 легла, от които две са за интензивно лечение. В цялата болница работят десет лекари и около 38 медицински сестри. С ремонтираните помещения ще се посрещнат нуждите на болницата през следващите четири-пет години.

До тогава се очаква собствеността да бъде деактувана в полза на общината. След това ще бъде построена нова сграда, а старата ще бъде съборена.