борба
борба / Дарик Сливен
Новопостроената зала по борба на клуба по борба на многократната световна и европейска шампионка Станка Златева бе открита официално в Сливен. Лентата прерязаха министърът на спорта и младежта Красен Кралев, кмета на Сливен Стефан Радев, народният представител и бивш министър на земеделието Десислава Танева, олимпийският седем кратен европейски и световен шампион, почетен председател на Българската федерация по борба и вицепрезидент на българския олимпийски комитет Валентин Йорданов и Станка Златева.

Водосвет отслужи Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий.

Министър Кралев заяви, че Станка Златева винаги е била пример за силен дух и желязна дисциплина. „Дано и в новото си поприще като треньор бъде толкова успешна, колкото и като състезател”, каза още спортния министър.

Сливен
Дарик Сливен

Станка Златева си пожела да е жива и здрава и да се радва „на нещата, които имаме”. На тържествена церемония Златева връчи благодарствени статуетки на кмета на Сливен Стефан Радев, министърът на спорта Красен Кралев и народният представител и бивш министър на земеделието Десислава Танева. Златева подчерта, че без тяхната помощ проектът не би се реализирал.

 Министерството на младежта и спорта отпусна миналата година  631 000 лв. за изграждане на първи етап на спортна зала по борба в Сливен по проект на клуба на Станка Златева. Залата е  изградена в парк „Юнак“ и ще се използва за тренировъчна дейност по борба. С решение на Общински съвет - Сливен  голямата българска спортистка получи безвъзмездно от общината терен от 1250 кв.м. за строителство на спортното съоръжение. Залата ще е едноетажна с височина до 7 м, с възможности за търговска дейност и за паркиране. В първия етап от изграждането й ще разполага с два тепиха, две съблекални и офис.