Лесово
Лесово / Митници
569 контрабандни парфюма от 43 различни търговски марки задържаха митническите служители на Митнически пункт Лесово. Парфюмите са открити в тайници и в багажни отделения  на влизащи в страната от Турция три микробуса при извършените митнически проверки през последните дни.

100 дамски и мъжки парфюма в опаковки по 50 мл са открити под шофьрската седалка на микробус  „Фолксваген Транспротер", управляван от турски гражданин, след като шофьорът е заявил пред митническите служители, че не внася нищо за деклариране.


При проверка на  друг микробус с молдовска регистрация, превозващ пътници,  митническите служители откриват две чанти с недекларирани 328 парфюма от  27 световноизвестни марки. Още  141 недекларирани парфюми от 15 различни търговски марки в картонени кашони са открити в товарното помещение също на микробус с молдовска регистрация.

Контрабандните парфюми са иззети. Срещу  нарушителите - един турски гражданин и двама молдовски граждани, са съставени актове по Закона за митниците.хВ изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и  Закона за марките и географските означения ще бъдат сезирани  официалните  правопритежатели на съответните  марки.