Обсъдиха прекратяване на утилизацията на боеприпаси в близост до населени места
Обсъдиха прекратяване на утилизацията на боеприпаси в близост до населени места / Thinkstock/Getty Images

Прекратяване утилизацията на боеприпаси в близост до населени места обсъждаха на среща днес Цветан Цветанов, председател на комисията по вътрешна сигурност и обществен ред към НС , Валентин Радев, член на комисията по отбраната и бивш зам.министър на отбраната, Иван Чолаков, народен представител от Ямболска област и кметът на община Стралджа Атанас Киров, председателят на ОбС Живко Ангелов, Динка Караиванова, кмет на с.Лозенец и Иван Митев, председател на Инициативен комитет за прекратяване утилизацията в база „Стралджа- Мараш".

Проведена по настояване на представителите от община Стралджа срещата стана повод за припомняне на жертвите и щетите, които понесе както село Лозенец, така и общината след взрива край Петолъчката.

Цветан Цветанов пое ангажимента чрез законодателна инициатива да се прекрати утилизацията на боеприпаси в близост до урбанизирани територии, което да осигури спокойствие и на хората живеещи в такива райони.

На 5 юни 2012г. в база „Берета трейдинг" край с.Лозенец избухнаха оръжейни складове и загинаха трима работници, щетите, които понесоха хората от района се изчисляват на хиляди левове.