Общинските съветници от ГЕРБ - Сливен ще настояват общината да обжалва решение на Арбитражния съд
Общинските съветници от ГЕРБ - Сливен ще настояват общината да обжалва решение на Арбитражния съд / ГЕРБ - Сливен

Групата общински съветници от ПП ГЕРБ в Сливен категорично ще настоява общината да поиска от Върховния касационен съд да отмени решение на Арбитражния съд като немотивирано и противоречащо на материалния закон. Председателят на групата Димитър Митев уточни, че става дума за решение на Арбитражния съд към БТПП от 18 януари, с което Община Сливен бе осъдена да плати около 5,5 млн. лв. на фирма „Бул гейт", без ДДС и лихвите, за водния цикъл на града.

„Има няколко неща, които ме смущават като юрист. Експертизата, която ви представихме в средата на септември категорично беше доказала лошо изпълнение по договора. За мен е странно как от трима арбитри делото беше решено от един арбитър. Това са неща, които ще се изясняват. Затова групата на ГЕРБ категорично ще настоява общината да поиска от Върховния касационен съд да отмени това решение на Арбитражния съд като немотивирано и противоречащо на материалния закон” – мотивира се Митев. Той допълни, че ако кметът не обжалва в законовия 3-месечен срок, от ГЕРБ ще сезират прокуратурата за бездействие от негова страна. „Но от всички разговори, които досега сме провели с г-н Милев, става ясно, че и той е на мнение, че решението трябва да бъде обжалвано”, каза Димитър Митев.

Групата на ГЕРБ се противопоставя и на тенденцията в управлението на общината да се назначават хора в пенсионна възраст на постове, които могат да бъдат заети от млади специалисти.

„Не смятаме, че Община Сливен трябва да се превръща в пенсионерски клуб. Достатъчно млади и амбициозни хора има в този град, имат необходимите знания, за да могат да заемат ръководни места в общината, а не да бъдат назначавани хора в пенсионна възраст”, каза Митев.