Общинският съвет обсъжда доклад за Комунални улуги
Общинският съвет обсъжда доклад за Комунални улуги / netinfo

Доклад за финансово-икономическото състояние на общинското дружество „Комунални услуги” ще разгледат на днешната си сесия общинските съветници. Докладът предлага да бъдат финансирани дейностите „Чистота” и „Озеленяване” и задължава общинската администрация да преведе на дружеството 118 хил. лв. за неразплатени и дължими средства.

Общо 33 точки са включени в предварителния дневен ред, 13 от тях ще бъдат гласувани поименно – каза председателят на съвета доц. Иван Андреев. Очаква се обсъждането на мерките за завършването на новата автогара отново да е сред точките, на които да се отдели най-много време за обсъждане.

Сред останалите предложения, които ще бъдат разгледани на сесията днес са утвърждаване на доклад на комисията за провеждане на търгове за концесия на спирките и предложение за предоставяне право на ползване на имот от селище „Качулка” във връзка с проект „Да остареем добре – създаване на дневен център за възрастни хора в община Сливен”.

Общинските съветници ще гласуват и 7 000 лева за концертното изпълнение на „Сватбата на Фигаро”, за балета „Нестинарка” и за други прояви в коледната и новогодишна програма.