Общински съвет Тунджа заседава
Общински съвет Тунджа заседава / Общински пресцентър Тунджа

Актуализация на капиталовите разходи по бюджета на община Тунджа ще бъде разгледана на днешното заседание на Общински съвет -Тунджа. В дневния ред на сесията са включени 18 точки. Общинскиге съветници ще дискутират изменение на Наредба за условита, реда за съставяне, изпълнение и отчитане на общинския бюджет и поемане на общински дълг.

Ще бъдат обсъдени ползване на дългосрочен банков кредит - овърдрафт за осигуряване на оборотни средства по проекти и упълномощава кредита. Предоставяне на финансови средства под формата на не кмета на общината за издаване запис на заповед по обезпечаване на безлихвен заем от бюджета на общината за извършване на междинно плащане по проект „Празници „Тунджа" - традиции и иновации".

Местният парламент ще разгледа предоставяне на финансови средства под формата на безлихвен заем от бюджета на общината по извънбюджетната сметка за извършване на междинно плащане по проект „Превантивни дейности за борба с пожарите", както и предоставяне на финансови средства под формата на безлихвен заем от бюджета на общината по извънбюджетна сметка за извършване а междинно плащане по проект „Подкрепа за заетост". Съгласуване на Подробен устройствен план - Парцеларен план за обект: Допълнително проектиране и строителство на АМ „ Тракия", Участък ЛОТ 3, Нова Загора - Ямбол, от км 241+900 до км 277+597 - мерки за подобряване на отводняването на прилежащи терени на землище с. Хаджи Димитрово, община „Тунджа", внасяне на предложение в Министерски съвет за отпускане на персонална пенсия са сред другите предложения, които ще бъдат разгледани днес.

От 17 часа кметът на общината Георги Георгиев ще даде старт на запалването на празничните светлини на коледната елха пред общината и административната сграда.