Общински съвет Сливен даде съгласие за консорциума
Общински съвет Сливен даде съгласие за консорциума / netinfo
Общински съвет Сливен, на свое извънредно заседание, даде съгласие да се създаде консорциум между Общинската фирма „Комунални услуги” и австрийската фирма „Заубермахер”. Решението бе прието с 21 гласа „за”. Образуването на консорциум ще позволи на сливенската фирма да участва в обществените поръчки за чистотата на територията на града и експлоатация на сметището в Сотиря, които бяха обявени от кмета на общината в края на февруари. Крайните срокове за подаване на документи за обществените поръчки са 23 и 24 април.

На дебатите присъства Станимир Добрев – управител на „Заубермахер” – България. След края на сесията кметът Йордан Лечков заяви, че юристите в общината ще разгледат взетото от Общински съвет решение и тогава ще се прецени какви да бъдат по-нататъшните действия.

Предложението за създаване на консорциум включва срока на дружеството да бъде от 30 години със седалище Сливен и да бъде представлявано от управителя на сливенската фирма и представител на австрийското дружество. При изпълнение и на двете поръчки размерът на инвестициите от страна на „Заубермахер” ще бъдат не по-малко от 6 милиона евро за закупуване на машини и съоръжения.