Община Стралджа ще бъде одитирана за сертифициране по ISO 9001:2000
Община Стралджа ще бъде одитирана за сертифициране по ISO 9001:2000 / netinfo

На 15 и 16 август Общинска администрация Стралджа ще бъде одитирана за сертифициране по ISO 9001:2000, съобщават от пресцентъра на институцията. Процедурата ще бъде извършена от представители на Germaniseher Lloyd.

Стадартът определя изискванията за въвеждане на Система за управление на качеството/СУК/, когато една организация иска да докаже своята способност постоянно да доставя продукт, съответстващ на изискванията на нормативните актове и цели да увеличи удовлетвореността на своите клиенти.

Въвеждането на СУК в администрацията, отговаряща на стандарта ISO 9001:2000 носи редица предимства, като по-качествени услуги за гражданите,
по-добра защита на личните данни, постоянно наблюдение и измерване на обществените потребности, по-ясно дефинирани отговорности и конкретни отговорности, по-ясни и проследими работни процедури и др.

През април т.г. Общинска администрация Стралджа стартира разработването на Система за управление на качеството. Тя вече е факт, извършен е вътрешен одит, съобщават още от администрацията.