Община Нова Загора ще иска пари за спешен ремонт на стената на язовира до село Богданово
Община Нова Загора ще иска пари за спешен ремонт на стената на язовира до село Богданово / Общински пресцентър Нова Загора

Кметът на община нова Загора Николай Грозев се срещна с Владимир Янков, директор „Управление при кризисни ситуации” на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и представители на „Мини Марица Изток”. Срещата беше по повод състоянието на язовира до с. Богданово, община Нова Загора и желанието на „Мини Марица Изток” да им бъде предоставен за управление.

На срещата присъстваха още инж. Иван Арсениев, главен проектант в „Минпроект” ЕАД, Милко Кертиков, Дирекция „Сигурност”, Станислав Стойков, началник отдел ОМП, Васил Василев, представител на „Язовири и каскади” за язовирен район „Овчарица” и Ковачево. Присъстващите се обединиха около решението до 15 април „ Язовири и каскади” да извършат обстойно изследване, предписание и количествена сметка за авариен ремонт на язовирната стена.

Направеният доклад и другите необходими документи ще бъдат предоставени на Община Нова Загора, откъдето ще бъдат подадени в агенция „Бедствия и аварии”, за да бъдат отпуснати средства за спешен ремонт на язовирната стена. След приключването на ремонтната дейност и приемането на обекта, язовирът ще бъде предоставен за управление на „Мини Марица Изток” с договор от Община Нова Загора.