Близо 3 млн лв инвестиции по Програмата за развитие на селските райни в Боляров - Елхово
Близо 3 млн лв инвестиции по Програмата за развитие на селските райни в Боляров - Елхово / община Болярово, Архив
Единствено в община Болярово е регистриран положителен механичен прираст от 8.3 % през предходната година  Това сочат данните от Националния статистически институт за 2016 година. Във всички други общини в Ямболска област намалява населението в резултат на отрицателния механичен прираст, а единствено в община Болярово е регистриран положителен механичен прираст.
       
Относителният дял на населението под 15 години е най-нисък в община Болярово – 12, 1%; по относителен дял на населението от 15 до 64 г. общината е предпоследна от петте общини – 55, 6 %, последна е община „Тунджа“. При делът на лица на 65 и повече години, община Болярово е на второ място с 32, 2 %, а първи са община „Тунджа“.
        
По брой сключени бракове община Болярово е на второ място от петте общини – 3.2 %, като с 4.2 % е община Ямбол. Заедно с община Стралджа коефициентът по бракоразводност е по-нисък в сравнение с другите три общини.
        
По коефициент на раждаемост община Болярово е на трето място в областта – 9.1 %, първи са Стралджа, а втори – Ямбол. По брой извънбрачни раждания отново след Стралджа се нарежда община Болярово – 82, 4 %.