Обраха хранителен магазин, сергия и откраднаха над 2 тона пшеница в Новозагорско
Обраха хранителен магазин, сергия и откраднаха над 2 тона пшеница в Новозагорско / Sofia Photo Agency, Архив

За броени часове новозагорски полицаи установиха и задържаха извършител на кражба от сергия на общинския пазар в Нова Загора, съобщават от  полицията в Сливен.

На 22 ноември в 15,10 часа е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 55 лева от сергия за плодове и зеленчуци, собственост на 25-годишен мъж. Малко по-късно полицейски служители  задържат криминално проявения 17годишен младеж от Нова Загора . В процеса на работа полицейските служители установяват, че заподозреният е откраднал 300 лв. от жилището на 88-годишен мъж в Нова Загора.  Работата по установяване и документирани на цялата престъпна дейност на задържания продължава.

Издирват крадец, откраднал 6 кг.  колбаси, захарни изделия, два приемника за цифрова телевизия и монети на стойност около 15 лв. От магазин в село Ценино. Извършителя на деянието е влезна след като е повредил входната врата.

Издирва се  и крадец на 2800 кг. пшеница от село Загорци. Извършителят е разбил тухлена стена на фуражен навес е извършил кражба на около 2800 кг. пшеница, на стойност 980 лв. Извършен е оглед. Предприети са незабавни действия по установяване на извършителя.  Образувано е досъдебно производство.