Областният управител на Сливен се срещна с израелския посланик
Областният управител на Сливен се срещна с израелския посланик / Областна администрация Сливен

Сфери за взаимноизгодно сътрудничество бяха обсъдени по време на срещата на областния управител на Сливен Татяна Петкова с Н. Пр. Ирит Лилиан - извънреден и пълномощен посланик на Държавата Израел.

Посланикът беше придружавана от Алон Коен - аташе в израелското посолство. В срещата участва и заместник областният управител Камен Костов. Татяна Петкова представи предимствата на областта и предизвикателствата, пред които е изправена. Тя направи социално-икономически профил на региона и презентира възможностите за привличане на инвестиции.

Израелският посланик прояви интерес към създаването на контакти с местни контрагенти в областта на ранното детско развитие и обучение, управление и пречистване на водите и използването им за напояване в селското стопанство, производството на електроенергия, включително от алтернативни източници, развъждането на растения.

Нейно Превъзходителство подчерта, че Държавата Израел разполага с отлични експерти и може да предложи трансфер на ноу хау в тези сфери.

Татяна Петкова подчерта, че тя, като областен управител, съвместно с местната власт ще направят всичко възможно за развитието на двустранните отношения и привличането на израелски инвестиции в областта.

По-късно посланик Ирит Лилиан се срещна с еврейската общност в Сливен.