Областният управител на Ямбол заяви, че се спекулира с твърденията, за настаняване на 2 000 човека в Бояново
Областният управител на Ямбол заяви, че се спекулира с твърденията, за настаняване на 2 000 човека в Бояново / областна администрация Ямбол, Архив

В село Бояново ще бъдат поставени на площадка единствено 52 фургона и ще бъдат настанени около 300 души. Това съобщи областния управител на Ямбол Димитър Иванов.

Той обясни, че това е заявено от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова на среща, провела се вчера, на която е присъствал и кмета на селото. „Площадката ще бъде от затворен тип. Това в момента, което се спекулира и пред хората от Бояново, които са спокойни към този момент се говори за едни 2000 човека, което не е истина. Говорим единствено за закрит тип фургони, които ще бъдат поставени на площадката в бившите поделения в селото", допълни още областния управител.

Иванов уточни, че това, което е прехвърлено като имот - 268 дка няма да се използват всичките за поставянето на фургони. Там ще бъде изграден временен разпределителен център от затворен тип за около 52 фургона. Настанените там ще престояват в него до обработването на документите им.

Вътрешният министър е гарантирал, че за сигурността на жителите в селото ще бъде осигурено допълнително полицейско присъствие.