Нова Загора за девети път събира любители театрали
Нова Загора за девети път събира любители театрали / община Нова Загора

Девети национален фестивал на любителските театри се провежда в Нова Загора.

Първите почитатели на изкуството на Мелпомена, дали старта на тридневния маратон, бяха театралните съставите от Раднево и домакините от НЧ „Д.П.Сивков - 1870",. В следващите два дни във вихъра на актьорската игра ще се впуснат и състави от Твърдица, Костинброд, Гълъбово, Шумен, Трявна, Дебелец, Нови пазар и Нова Загора.

Светла Стоянова - заместник-кмет на Община Нова Загора откри театралния форум. Тя се обърна към участниците, журито и публиката: „ Изключително ми е приятно да ви поздравя за желанието и ентусиазма, с които за девета поредна година поддържате Фестивала на любителските театри жив. Убедена съм, че за всички театрални трупи от различните кътчета на България, дошли да представят постановките си на новозагорска сцена ще бъде удоволствие да участват и отзивите на журито ще бъдат ползотворни за тяхното бъдещо развитие. Спорна работа на журито и успех на театралните състави!"

И тази година участниците ще бъдат оценявани от компетентно жури в състав: председател - Наташа Куртева - драматург в Театъра на армията, София и членове: Радост Костова - актриса и Светла Бенева - театровед.