Незаконни оръжия и боеприпаси иззеха от къщи в село Любенец
Незаконни оръжия и боеприпаси иззеха от къщи в село Любенец / dariknews.bg, архив

Незаконни оръжия и боеприпаси откриха полицаи при претърсване на три къщи в новозагорското село Любенец. Полицейската операция е извършена от служители от Криминална полиция и Териториална полиция. Претърсването на домовете е станало около 7.00 часа сутринта на 17 юли по образувани три досъдебни производства, след съгласието на Районния съд в Нова Загора.

В дома на 66-годишен мъж от селото са открити и иззети  незаконна едноцевна пушка с неустановена марка и калибър, 10 боеприпаси за нарезно огнестрелно оръжие с неустановен калибър, 3 боеприпаси за късо огнестрелно оръжие с неустановен калибър и 4 ловни патрони с калибър 12 мм.

В дома на 79-годишен негов съселянин при претърсване са иззети пистолет с неустановена марка, калибър 7,65 мм с 4 боеприпаси в пълнителя му; въздушна пушка „Норика Спорт” калибър 5,5 мм, без нужното разрешение, полагащо се по закон.

В третата къща в същото село, собственост на 49-годишен мъж са открити и иззети самоделно едноцевно огнестрелно оръжие - пушка, калибър 16 мм с един боеприпас на нея. Продължава работата по документиране на престъпленията.