Не пътувайте, ако не е наложително!
Не пътувайте, ако не е наложително! / netinfo

Гражданите да се съобразят с метеорологичната обстановка, препоръчват от Община Сливен. Почти навсякъде на територията на общината вали сняг, пътищата са проходими при зимни условия. В събота и неделя ще вали, ще духа вятър, видимостта ще бъде намалена. Не бива да се редприемат излишни пътувания, особено в планинските райони. Ако това е наложително, е необходима добра екипировка, зареждане на автомобилите с гориво и батериите на мобилните апарати и окомплектоване на колите за зимни условия.

Необходимо е да се почистят прилежащите площи от снега, за да не се образуват поледици, водещи към непредсказуеми опасности и травми. Специализираната техника е позиционирана и е в работен режим по маршрутите. Екипите са в денонощно дежурство. Длъжностните лица от общинска администрация извършват непрекъснати проверки и следят за обстановката с цел предприемане на своевременни мерки за намаляване на последиците за населението и инфраструктурата.

При възникване на критична ситуация да се звъни на телефон 112 или 044 633 112, и да се подава коректно и точно информацията, за да бъдат резултатни действията на специализираните органи ограничаване на последиците. Препоръките са от инж. Снежана Кънева, началник-отдел Обществен ред и управление при кризи и Отбранително мобилизационна подготовка в общината.