/ Дарик Сливен, Архив
Лауреатите в Седмия национален конкурс за поезия „Дамян Дамянов“ ще бъдат наградени днес в Сливен. Събитието ще се проведе от 18:00 часа във фоайето на зала „Сливен“.
 
Жури с председател Надежда Захариева и членове Валентина Радинска, Деньо Денев, Тенко Тенев и Желяз Кондев определиха носителите на наградите за 2018 г.
 
Васил Славов е тазгодишният носител на наградата на името на Дамян Дамянов. Той е роден в София. Завършва английска филология в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Автор е на няколко поетични книги, сборник разкази и новела.

Представян е с авторски стихове на английски език в САЩ и Великобритания. Печелил е награди от различни конкурси. Награда в националния конкурс за поезия „Биньо Иванов“ – 2012 г. и 2015 г., Съпътстваща награда в Националния конкурс за поезия „Христо Фотев“ – 2016 г.
 
И тази година Издателска къща „Жажда“ връчва награда за дебют. Нейн носител става Виолета Кръстева. Тя е родена в Пловдив, завършила е ПУ „Паисий Хилендарски“. Членува в дружеството на пловдивските писатели от 1979 г.

Публикува творби в различни списания и вестници. Печелила е награди от различни конкурси за учители-творци.