МРРБ отпусна 1 600 000 лева за ремонт по водния цикъл на Сливен
МРРБ отпусна 1 600 000 лева за ремонт по водния цикъл на Сливен / Дарик Сливен, архив

1 600 000 лева за ремонта по въвеждането в експлоатация на колектор 1 и 4 от проекта за водния цикъл на Сливен отпусна Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това съобщи днес кметът Стефан Радев.

„Благодаря на министър Лиляна Павлова, на зам.-министър Нанков за разбирането, което проявиха и осигуриха тези непосилни за общината средства", посочи Стефан Радев.

Кметът припомни, че в момента се прави видеоинспекция на канализацията и се работи по различни точки, където има проблеми - на разминавания, на конструктивни проблеми, на не добре изпълнени участъци.

„Това, което в момента правим, е въвеждане в експлоатация на два от големите колектори по първия етап от водния цикъл - 1 и 4. Където видеоинспекцията покаже проблем, се реагира. Обаче имаме и други компрометирани участъци, които ще бъдат обект на по-нататъшна реконструкция, но нямаме съответния финансов ресурс.

Сега спешното, най-важното, е да се пуснат в експлоатация колектор 1 и 4, за да можем да приключим втория етап на водния цикъл и да ликвидираме риска от това държавата дапоиска общината да възстанови 42 милиона лева за втория етап на водния цикъл", каза още кметът Радев