/ Агенция "Митници"
Екипи на митнически мобилни групи откриха 470 кутии /9400 къса/ контрабандни цигари в тайници на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция. Цигарите са иззети при две отделни проверки на Митнически пункт-Лесово.

Задържаха под стража румънски гражданин за контрабандно пренасяне на близо 2 кг. хашиш

На 19 август, около 17:00 часа на трасе „Входящи товарни автомобили" на ГКПП „Лесово“ е пристигнал товарен автомобил с румънски регистрационен номер, управляван от румънски гражданин. Превозното средство е селектирано за проверка от екип на митническа мобилна група.

При проверката с рентгенова апаратура и последвалия физически контрол, митническите служители откриват в тавана на шофьорската кабина укрити 230 кутии цигари без акцизен бандерол.

Задържаха под стража турски гражданин за в контрабандно пренасяне на тениски за около 51 000 лв.

Други 240 кутии контрабандни цигари са открити в пригоден като тайник метален резервоар за въздух в товарен автомобил
с турски регистрационен номер. Камионът, управляван от турски гражданин, е пътувал от Турция за Полша през България и е пристигнал на ГКПП „Лесово“ на 11 август

Иззеха 200 000 къса контрабандни цигари

Екип на митническа мобилна група установява при оглед на влекача и полуремаркето, че един от металните резервоари за въздух е преправян и може да се отваря чрез допълнително изработена резба. От металния резервоар-тайник са иззети 240 кутии цигари без акцизен бандерол.

Срещу двамата водачи, румънски и турски гражданин, са съставени актове за установените митнически нарушения.