Лечков забрани със заповед протеста на Комунални услуги
Лечков забрани със заповед протеста на Комунални услуги / Darik news

Кметът на Сливен Йордан Лечков издаде заповед за забрана на провеждането на митинга и гражданския протест на работещите в "Комунални услуги" ЕООД Сливен, съобщиха от общинския пресцентър. Работниците от фирмата заявиха в заявление до Дарик, че ще блокират от утре до края на месеца пътен възел „Детелината”, на който се пресичат пътищата София-Бургас и Ямбол-Елена.

Според кмета избраният период от време – от 11 до 14 часа всеки ден – е неразумно дълъг и е в най-натоварения часови трафик. Самата блокада на участъка ще създаде предпоставки за нарушаване на обществения ред, безопасността на движението и катастрофи, пише още в заповедта. Кметът забранява също митинга пред сградата на НТС, тъй като това щяло да наруши правата на останалите граждани.

„Решението да не бъде продължен договора с „Комунални услуги” не е незаконосъобразен акт, както се твърди в уведомлението за протеста. В противен случай бих бил обвинен в толериране на общинската фирма и нарушение на Закона за конкуренцията”, пише още в кметската заповед. По същите причини кметът отказва и за съгласува и местата за подписка, разположени по искане на Инициативния комитет на повече от десет места в града. Пред Дарик обаче от инициативния комитет заявиха, че протестите ще се състоят.