Кражби разкриха криминалистите от Районно управление „Полиция” – Тунджа
Кражби разкриха криминалистите от Районно управление „Полиция” – Тунджа / DarikNews.bg, архив

Три криминални престъпления са разкрили служители от Районно управление “Полиция” – Тунджа, съобщава говортелят на Областната дирекция на МВР в Ямбол Татяна Павлова. При първия случай са разкрити двама мъже, на 21 и 30 години,  извършили кражба на 1 000 кг.  амониева селитра. Престъплението е станало на 6 февруари от фирмен склад в бившия стопански двор  на село Овчи кладенец. В хода на разследването е установено, че кражбата е извършена от 30-годишен мъж от русенското село Семерджиево, който е криминално проявения  и осъждан за кражби и грабеж. Помагал му 21-годишен мъж от село Овчи кладенец.

В резултат на проведени бързи издирвателни дейности, служители на полицията в управлението в община Тунджа са разкрили кражба на телефонни кабели от землището на село Генерал Инзово. Сигналът е постъпил на 12 февруари. В разследването е установено че посегателството е дело на двама жители на сливенското село Желю войвода. Двамата са криминално проявени и осъждани за кражби.

Многократно осъждан за кражби 28-годишен мъж от село Завой е извършил поредно посегателството, разкриха тунджанските полицаи. При проведените оперативно-издирвателни дейности по сигнал за кражба от вилен имот в селото, служителите на реда установили, че в началото на месец февруари мъжът е проникнал в имота и е откраднал трифазна ел. помпа за вода, 2 ел. двигатели и домакинска посуда.