/ община Котел
Литературно-музикален спектакъл под мотото: „50-те песни и стихове, които ни правят българи“ ще се проведе днес в Котел. Поводът е 140-ата годишнина от Освобождението на страната ни от османско владичество. Проявата ще се състои в залата на „Младежкият дом“ от 17.00 часа

Котел
община Котел


На 03 март, събота, по повод Националния ни празник архиерейският наместник на котленска духовна околия свещеноиконом Димитър Сотиров ще отслужи празничен молебен в храм „Св. Троица“.

Началото на молебена е от 9:00 часа, а от 11.00 часа на пл. „Възраждане“ ще се състои Празнична света литургия посветена на 3-ти март. От 11.20 часа  ще започне церемонията по издигането на националното знаме на България пред сградата на община Котел, на която ще присъства кметът Коста Каранашев.

След официалната част  празничната програма ще продължи с участието на Детска група за автентичен фолклор към ЦПЛР-Котел, с ръководител Николай Генов на площад „Възраждане“.

Програмата ще продължи с тематична изложба и мултимедийна презентация, посветена на Националния празник на България– 3 март в музейна експозиция „Котленски възрожденци“. Тя ще започне от 12.10 часа.

Котел
община Котел


Програмата на община Котел по случай Освобождението на България ще завърши с постановката „Епопея на забравените“ на театър „Иван Димов“ – Хасково. Това ще  стане в залата на Младежки дом – Котел – вход свободен.