Кольо Милев: Председателят на Общинския съвет трябва да бъде избран на тази сесия
Кольо Милев: Председателят на Общинския съвет трябва да бъде избран на тази сесия / Дарик Сливен

Общинският съвет в Сливен трябва да избере нов председател на заседанието си този четвъртък, въпросът не трябва да се отлага, още повече че през август сесия няма да има, това заяви  кметът Кольо Милев. 

„Независимо че Общинският съвет заседава веднъж месечно, всички - и председателят му, и съветниците имат отговорности и задължения всеки ден. Изборът е политически, ще го решат политическите групи. Вярвам, че те няма да се отнесат тесногръдо, а ще мислят за интересите на Сливен. Планираните дейности трябва да се случват и това зависи от усилията и на администрацията, и на общинските съветници. Очаквам да се отнесат достойно към работата и да избират по съвест", коментира още Милев.

В дневния ред на сесията са включени предложения за актуализация на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти - общинска собственост, предложения за продажба на земеделска земя в землищата на с.Жельо войвода, Скобелево, Сотиря, Самуилово, Средорек, Тополчане, Сливен и Чокоба.

 В четвъртък предстои гласуване на процедури за провеждането на публични търгове за отдаване под наем на имоти - публична общинска собственост, както и решения за изменение на регулационния план на части от Промишлените зони и Парк „Юнак" на Сливен.