Извършена е проверка за обезопасяване на водните обекти в Сливенско
Извършена е проверка за обезопасяване на водните обекти в Сливенско / netinfo

С нарочна заповед кметът на община Сливен Йордан Лечков забрани къпането и плуване във всички необезопасени и неохраняеми водни площи на територията на общината. Комисия от представители на общината, РЦЗ, БЧК, РИОКОЗ и РПУ е извършила проверка за обезопасяване на водните площи в селата Гавраилово, Бинкос, Злати войвода, Самуилово, Панаретовци, Крушаре, Мечкарево, на чиито територии има картотекиране водни обекти, изкуствени езера, язовири, бреговата ивица на река Тунджа, напоителни канали и плувни басейни в общината.

Плувните басейни, които отговорят на изискванията за работа са уредени с отделен протокол. На определени участъци водните канали са обозначени със съответните забрани за къпане, но не са почистени подходите за аварийно напускане на водните канали.

Предписанията на комисията са при назначаване на полски пазачи, същите да бъдат инструктирани, ръководството на напоителни системи да предприеме мерки по актуализация на маркираните за забрана за къпане места и да почисти подходите за аварийно напускане на напоителните канали.

Посочените предложения и придружаващите ги мероприятия да се изпълнят в срок до 5 юли 2008 година, пише още в заповедта на кмета.