Информационна кампания за създаване на Местна инициативна група Стралджа
Информационна кампания за създаване на Местна инициативна група Стралджа / община Стралджа

Информационни срещи по проект за подготвителни дейности по подмярка 19.1 "Помощ за подготвителни дейности" на мярка 19 се проведоха в селата Зимница, Лозенец и Каменец.

Презентация на тема: „Популяризиране на подхода Водено от общности местно развитие (ВОМР, представи Пламен Панев - експерт - консултант по подготовката за изготвяне на Стратегия за водено от общностите местно развитие. Той запозна присъстващите с тристранния договор между община Стралджа, Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция, съобщиха от общината.

Експертът разясни възможностите и положителните страни, както и ползите от учредяването на Местна Инициативна Група на територията на община Стралджа. Панев поясни още, че проектът се осъществява от местната общност и всеки, който има желание може да изкаже своето мнение, да даде препоръки какви да бъдат целите, какво трябва да преобладава.

Той обясни, че изработването на Стратегията за местно развитие е процес, в който е необходимо да вземат участие всички заинтересовани страни от местната общност за да бъдат заложени качествени инициативи, които да доведат до действително ефективни инвестиции на територията на община Стралджа, както в областта на частната инициатива, така и инвестиции, свързани с подобряване качеството на живот на населението от територията, попадаща в обхвата на Местната инициативна група.