Деца помагат на деца с благотворителен концерт-спектакъл
Деца помагат на деца с благотворителен концерт-спектакъл / Дарик Сливен

 

Благотворителен концерт-спектакъл „Дари усмивка на дете” организира Ученическият борд и училищното ръководство на ГПЗЕ „Захарий Стоянов” в Сливен.

На 21 декември в зала „Зора” ученици от гимназията, както и от други учебни заведения в Сливен ще представят спектакъла. „Вече започна продажбата на билети и продадохме половината” – каза Михаела Ангелова, която е председател на Ученическия борд в езиковата гимназия.

Билетът е с номинал 2 лева и със събраните средства учениците ще купят различни вещи за децата от Дома за медикосоциални грижи за деца от 0 до 3 години в Сливен. „Разговаряли сме с директорката на Дома Кита Христова и ще купим наистина необходими неща” – каза още Михаела. Заедно със заместник-председателя на Ученическия Борд Денислав Денев те заявиха, че акцията цели да се покаже как реално деца помагат на деца без да очакват нищо в замяна.

Това не е първата благотворителна акция на учениците от ГПЗЕ „Захарий Стоянов”. Те планират още една през Седмицата на международната младежка активност 20-22 април 2012 г.