38 ще бъдат участниците в състезанието Шофирай безопасно, бъди отговорен!
38 ще бъдат участниците в състезанието Шофирай безопасно, бъди отговорен! / netinfo

38 участника от Сливен, от тях 5 момичета, ще участват в автомобилното състезание за ученици „Шофирай безопасно, бъди отговорен!”. Това съобщи за Дарик Славка Тошева – старши експерт по професионално образование в Регионалния инспекторат. Състезанието ще се проведе в събота на площад „Хаджи Димитър” . То ще премине в два кръга- теоретичен и практичен.

В първия етап младите шофьори ще решават листовки, а в 11.30 часа ще покажат шофьорските си умения на площада. Целта на състезанието е да се привлекат младежите като партньори в борбата за намаляване произшествията по пътищата и да се повиши мотивацията на младите водачи на МПС за спазване правилата за безопасност на движението. Организаторите на проявата Регионален инспекторат по образование отправя и послание към абитуриентите да шофират с повече внимание през празничните дни и да не сядат зад волана след употреба на алкохол.

Партньори на организаторите са ОДП - Сливен, общинска администрация, СБА, Регионална дирекция “Автомобилна администрация” и Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.