32,49% е активността към 16.30 ч. в община Сливен
32,49% е активността към 16.30 ч. в община Сливен / Dariknews, Архив

32,49% е избирателната активност в община Сливен към 16.30 часа. Гласували са 34 289 от 105 522 имащите право на глас. 41 770 са били гласоподавателите към този час на първия тур.

Осем жалби са подадени в Общинската избирателна комисия. Едната е, че в района на VI-то училище в Сливен на плаката на единия кандидат е поставен номера на бюлетината на другия кандидат. Другата е, че на членовете на СИК от едната партия са им раздадени инструкции, в които се казва да не подписват или подписват особено мнение, протоколи в които има недействителни бюлетини.

По -рано през деня постъпилите жалби са шест. Едната е за недопускане до гласуване в Старческия дом, за разлепени през нощта стикери по автомобили за определена партия и присъствие на кметски наместник в изборното помещение.

На втори тур на местните избори кмет ще 21 населени места от община Сливен . На балотаж се явяват кандидатите в Сливен, Кермен и в селата Биково, Божевци, Бяла, Гергевец, Глуфишево, Градско, Драгоданово, Калояново, Ковачите, Крушаре, Панаретовци, Самуилово, Скобелево, Сотиря, Средорек, Старо село, Тополчане, Трапоклово и Чокоба.