Музикално училище
Музикално училище / община Котел
„Деца помагат на деца в Котел” – под това мото премина благотворителният концерт на учениците от НУФИ „Филип Кутев“ – Котел на Тодоровден, на който специален гост беше кметът Коста Каранашев.

Музикално училище
община Котел


„В днешно време хората на нашата възраст са завладяни от желанието да получават, а не да дават, затова в основата на нашата идея лежи любовта, отдадеността и позитивизма“, посочиха в приветственото си слово участниците в концерта. Те изразиха надежда, че техните действия ще провокират и вдъхновяват и други деца, а също и възрастни хора,  да помагат на нуждаещите се без да чакат нещо в замяна.

„Вие ме изненадахте много приятно с този благотворителен концерт. Каузата ви е много сериозна и за мен е чест, че бях сред вас днес“, каза кметът Коста Каранашев и допълни, че обществеността трябва да приема тези инициативи много сериозно и да участва пряко в тях. „Най-важното нещо на света е – Човек да бъде добър и да дарява доброта на останалите. Това е нещо, заради което си заслужава да се живее и аз съм доволен, че вие формирате в себе си такива добродетели“, посочи още градоначалникът. 

Музикално училище
община Котел


Със събраните средства младиежите ще помогнат на отделението за деца с неврологични заболявания към болницата в Котел.
Следващият благотворителен концерт на учениците от НУФИ „Филип Кутев“ ще бъде на 10 март в Стара Загора.