215 контрабандни парфюма в шофьорската кабина на ТИР откриха митничарите на Лесово
215 контрабандни парфюма в шофьорската кабина на ТИР откриха митничарите на Лесово / Митница Бургас

215 маркови парфюма в опаковки от 75, 90, 100 и 125 ml откриха в шофьорската кабина на ТИР митническите инспектори на митнически пункт Лесово при рутинна проверка днес.

Товарният автомобил марка „Рено" с чуждестранна регистрация е пътувал в посока от Турция за Полша през България. При извършената митническа проверка на Лесово, митническите инспектори откриват парфюмите в тайници във фабрични кухини по кабината и под леглото на шофьора, както и в странични сандъци на ремаркето на камиона.

Задържаните контрабандни парфюми са от 17 различни марки във фабрични опаковки между които „Kenzo", „Lacoste", „D&G", „Paco Rabanne", „Chanel", „Versace", „ Hugo Boss", „Lancome" и др. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците срещу шофьора на камиона - 47-годишен полски гражданин с инициали S.M.

В изпълнение на изискванията на Регламент 1383/2003 на ЕС и Закона за марките и географските означения, Митница Бургас ще информира за случая официалните правопритежатежатели на съответните търговски марки парфюми.