12-годишно момче се бори за живота си

баскетболист
баскетболист / Фейсбук
Той е на 12 години и е един от най-перспективни баскетболисти на Сливен. Стилиян Колев страда от рядко онкологично заболяване Синовиален Сарком, който лекарите откриват при операция през август на дясна подбедрица. Отстранено е туморно образование с големина около 5 см.

Предположенията са били за доброкачествено образование, но след направена хистология, 42 дни по късно е установен съвсем различен и неочакван резултат. Поставената диагноза, след хистологията, е Сивиноален Сарком, рядко онкологично заболяване. След бърза реакция на родители, приятели, състезатели от клуба и ръководство, Стилиян замина в Турция за допълнителни изследвания.

Лечението, което предлагат в болница в Истанбул, е със заявка напълно излекуване на детето. Терапиите ще продължат между 6-8 месеца, като стойността на всяка терапия е 7500€.

Стилиян Колев е състезател от БК "Сливен Баскет". Той  е един от най - перспективните играчи на клуба.

Избран е в идеалната петица на Държавното първенство по баскетбол във Варна 2017.
 
За момента има поставени кутии в спортна зала „Васил Левски” и на много места в града.

Благотворителна баскетболна среща в помощ на 12-годишния Стилиян Колев ще се проведе в Сливен. Двубоят ще бъде между отборите на БК"Сливен Баскет" и БК"Тони 7" на 24 септември, неделя в зала „Васил Левски”. В срещата ще участва и Стилиян Колев.


Paypal: nelikoleva06@abv.bg
 
Дарителска сметка:
Iban: Bg62STSA93000024715835
Bic:STSABGSF
Стилиян Николаев Колев