/ IStock
Започна ваксинацията и в Силистренско. Днес и утре 80 здравни работници, работещи в трите COVID-отделения на болниците в областта ще бъдат ваксинирани. Имунизацията в областната болница се извършва по график.

На човек са предвидени по 15 минути, като след всеки трима се прави дезинфекция. Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ в Силистра д-р Енчо Василиев беше първият ваксиниран.

Епидемиолог: Ваксинацията е началото на края на пандемията (ВИДЕО)

Останалите медицински специалисти, включени в първа фаза от Националния план за ваксиниране се очаква да бъдат имунизирани в средата на януари. Досега желание да се ваксинират са изявили 343 медици от лечебните заведения в Силистренско, което е над една трета от всички в областта.

"И по време на манипулацията, и в момента абсолютно никаква симптоматика. Направи ми впечатление, че дори самото манипулиране е абсолютно безболезнено. Най-накрая стигнахме до най-правилното и отговорно решение на проблема с пандемията COVID-19.  Смело твърдя, че се справихме много добре", отлично дори, каза д-р Енчо Василев.

"Днес заработват два екипа. В утрешния ден ще работят още два кабинета, в общинските болници в Дулово и Тутракан. Така с тези 80 получени дози ще можем да дадем възможност на първите медици от трите болници и Спешен център да получат своята първа доза", обясни д-р Теодора Начева.
БГНЕС