/ iStock/Getty Images
131 писма от всички краища на страната са получени и участват в надпреварата
Община Силистра - Дирекция "Хуманитарни дейности" - Отдел "Култура", Регионална библиотека "П. Павлович" и Литературно сдружение "Реката и приятели" Ви канят на връчването на наградите от деветнадесетия национален поетичен конкурс "Любовта е пиянство или пиянство от любов", съобщиха от Общината.

За празника на любовта и виното: Премиера на комедията „Само за мъже“

131 писма от всички краища на страната са получени и участват в надпреварата
за удостояване с наградите от първо до трето място, както и за наградата на Литературно сдружение "Реката и приятели".

Тричленно жури, с председател любимата на много българи поетеса Надежда Захариева ще определи победителите. В работата на журито се включват и членовете -Мариана Стоянова - председател на Литературно сдружение "Реката и приятели", и поетът Любен Дашев.

Наградите ще бъдат връчени от кмета на Община Силистра д-р Юлиян Найденов, под чийто патронаж, за пореден, деветнадесети път, се провежда националният конкурс. Във втората част на празничната за почитателите на литературата вечер, ще се състои поетична среща с Надежда Захариева.

Полезна информация: Мартенски базар 2020 г. в Силистра

Тя е поетеса и писателка, автор на повече от 16 издадени стихосбирки, три романа.
Написала е текстовете на любими песни, като "Може би" на група "Сигнал", "Разпилей ме ти цялата" на Лили Иванова, "Любовта е" на Хайгашот Агасян и още много други. Удостоена е с Национална награда "Христо Г. Данов" за цялостен принос.

Последната й стихосбирка "Душа на длан" е издадена през миналата година в чест на нейния 75-ти юбилей. Книгата е антология на нейното творчество от първата до последната й стихосбирка.

Събитието ще се проведе на 20 февруари - четвъртък, от 17:00 часа в зала "Диоген Вичев" на Регионална библиотека "П. Павлович"