/ iStock
Трима души, шофирали след употреба на алкохол, и един, който е бил под въздействие на дрога, са установени само за ден от служители на сектор „Пътна полиция“, съобщиха от МВР в Силистра.

С 2.85 промила алкохол 42-годишен е катастрофирал с лек автомобил „Фолксваген“ в Силистра вчера. Около 14:30 часа той се ударил в друг лек автомобил, причинявайки материални щети. Пристигналите на място пътни полицаи тествали двамата водачи с дрегер, като пробата отчела 2.85 промила. Той е отказал да даде кръвна проба и е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо производство.

В областния град бил тестван с дрегер и 58-годишен водач, управлявал лек автомобил „Форд“. Пробата отчела 1.01 промила алкохолно съдържание в издишания въздух, след което водачът бил санкциониран с акт, а табелите на колата му свалени.

Административна санкция е наложена на 31-годишен за шофиране след употреба на алкохол. Вчера около 23:30 часа в с. Средище мъжът управлявал лек автомобил „Фолксваген“ без регистрационни табели и бил спрян за полицейска проверка. С дрегер били отчетени 0.59 промила алкохолно съдържание в издишания от него въздух. Съставен му е акт.

Под въздействие на амфетамин и метамфетамин 36-годишен шофирал лек автомобил „Фолксваген“. Той бил засечен от пътни полицаи вчера около 19:30 часа в Силистра и тестван с техническо средство. Мъжът е дал кръвна проба за химичен анализ, задържан е за срок до 24 часа.
БТА