Заявления за гласуване по постоянен или настоящ адрес се издават до 10 май
Заявления за гласуване по постоянен или настоящ адрес се издават до 10 май / снимка: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова

Избирател, чийто постоянен или настоящ адрес са в различни населени места, може да поиска да бъде вписан в избирателния списък по настоящ адрес до 10 май. Това съобщават, във връзка с предстоящите избори за европарламент, от пресцентъра на Община Шумен.

Заявленията се подават до кмета, на гише № 5 в Информацонния център или в стая 247 на Общината. Срокът за подаване на заявления за отстраняване на непълноти и грешки в избирателните списъци изтича на 17 май.


Заявления за гласуване на друго място се издават само на служебно ангажирани в изборите лица

До 10 май Общинските администрации издават удостоверения за гласуване на друго място само на служебно ангажираните в изборния процес лица - на кандидатите за членове на Европейски парламент от Република България, на членовете на Централната избирателна комисия, членовете на Районната избирателна комисия и на наблюдателите.
На граждани, които в изборния ден поради лични ангажименти ще бъдат в друго населено място, такива удостоверения вече не се издават.


Справки за адреса на секцията - на интернет страницата на общината или чрез безплатен телефон

Избирателните списъци са публикувани и на главната интернет страница на община Шумен www.shumen.bg, в раздел „Избори за Европейски парламент". Гражданите могат да направят справка по ЕГН или адрес за номера на избирателната секция и мястото на гласуване на http://shumen.bg/index.html., както и да звънят от стационарен телефон на безплатен номер - 080018433 (от 08,30 до 17,00 часа).