Задържаха четирима, откраднали 33 л. ракия, единият излъгал за самоличността си
Задържаха четирима, откраднали 33 л. ракия, единият излъгал за самоличността си / Дарик-Шумен, архив

Четирима души са задържани от полицията. Те откраднали 33 литра ракия от необитаема къща. Единият от тях излъгал полицаите за самоличността си. Това съобщиха от ОД на МВР-Шумен.

Около 02:00 часа снощи, за проверка в Шумен е спрян водачът на лек автомобил „ВАЗ". Той не представил на полицейските служители свидетелство за управление на моторно превозно средство и лична карта. Пред органите на реда се представил като мъж с инициали В.Х. След проверка станало ясно, че човек с такива данни няма. Не притежавал и талон за регистрация на автомобила. След извършената проверка станало ясно, че е спрян от движение.

В колата пътували още трима души, двама мъже - от с. Салманово и от софийското село Локорско, както и жена от Шумен. В багажника на автомобила полицейските служители намерили 3 туби от по 11 л., в които имало ракия. Заради това, че не дали смислени обяснения за произхода й са отведени в Районно управление "Полиция"- Шумен. В управлението единият от тях казал, че откраднали ракията от необитаема къща в село Хитрино. Четиримата са задържани за 24 часа.