Забраняват спирането на автомобили между Гимназията по икономика и РУСО
Забраняват спирането на автомобили между Гимназията по икономика и РУСО / netinfo
Метални стълбчета и антипарк устройства да бъдат поставени между сградите на Професионална гимназия по икономика и РУСО в Шумен. Това решиха на заседание днес членовете на общинската комисия по безопасност на движението. Решението бе взето след подадена молба от директора на гимназията по икономика Верка Недева. В нея е посочено, че поради спиране на автомобили между двете сгради, достъпът до входа на учебното заведение е възпрепятстван. В молбата се посочва още, че поради тази причина при необходимост е невъзможен достъпа на линейки или пожарни автомобили до входа на учебното заведение. За поставянето на ограниченията ще са необходими около 700 – 800 лв. без ДДС – съобщи Владимир Събев, старши експерт „Транспорт и съобщения” в община Шумен.

Комисията отхвърли искане на живущите на ул. Червените Ескадрони”. Те настояват да се въведе ограничение от 10 км. в час за движение на автомобилите, да се поставят „легнали полицаи” и улицата да стане еднопосочна.

Членовете на общинската комисия по безопасно движение разгледаха и молба от началника на Областно звено „Охрана”. Искането е да бъде създадена обособена зона за сигурност около Съдебната палата в града. Искането е да им бъде позволено да поставят ограничителни колчета от западната част на сградата, където е ул. ”Адам Мицкевич” и от западната – ул. „ Добри Войников”. Комисията взе решение от съда да представят проект за поставянето на ограничителните съоръжения.