Вълшебната завеса Търговище
Вълшебната завеса Търговище / Пресцентър на Областна администрация Търговище

Днес малки и големи любители на театралното изкуство изпълниха площада пред  Драматичния театър в Търговище. Поводът бе откриването на Международния фестивал на спектакли за деца „Вълшебната завеса“. Символично, с поздрави към децата, лентата прерязаха кметът на града д-р Дарин Димитров и директорът на Драматичния театър Петър Петров.
„За 18 поредна година магията на театъра завладява Търговище и областният център се превръща в център на театралното изкуство за деца. Фестивалът „Вълшебната завеса“ е сред най-очакваните събития, показващи културния ни потенциал, а спектаклите, които предстои да видим, дават заявка за един триумф на театралното изкуство. И най-важното – те са достъпни за всеки“, каза в обръщението си заместник-областният управител Недко Иванов.
Театралният фестивал продължава до края на седмицата с богата програма, в която са включени 15 представления на български и чуждестранни трупи.
Първото представление пред децата бе на открито – пред дошлите деца спектакъла „Момичето кукла” представиха актьорите от театър „Жар”-София.

Вълшебната завеса  Търговище
Борислав Курдов