В Търговище представиха листата с кандидат-депутати на „БСП-Лява България
В Търговище представиха листата с кандидат-депутати на „БСП-Лява България / Борислав Курдов

Коалиция „БСП-Лява България" представи днес листата с кандидати за народни представители за Търговищки регион. „Съставът на листата е плод на едно сериозно предварително обсъждане и номинации в основните организации на партията, обсъждане което премина и през конференциите на общинските организации", каза по време на представянето областният лидер на БСП Свилен Василев.
Водач на листата е настоящият депутат от региона Явор Куюмджиев. След него е общинският съветник д-р Светослав Стефанов, а трети е Николай Черкезов, общински съветник в Попово. По нататък в листата следват още пет имена, представители на партийните организации в Омуртаг, Антоново и Търговище.
„Средната възраст на кандидатите за народни представители на „БСП Лява България" е 42 години и включва доказали се професионалисти в различните области на живота. Всичко това е добра предпоставка за добри резултати на предстоящите избори", заяви Свилен Василев.
„За мен е огромна отговорност и чест, че цялата областна организация се обедини и пожела отново да бъда водач на листата. Аз наистина вече се чувствам търговищенец и смятам да продължа да се боря за Търговище и цялата област". Д-р Стефанов припомни част от решението на 48 конгрес на БСП, за да илюстрира в каква ситуация ще се води предстоящата предизборна кампания: „Друг един призрак броди из Европа - призракът на негодувание от настоящето и страха от предстоящото. Надеждата е рядкост". Той призова избирателите да гласуват, защото именно те ще начертаят бъдещото на България.
„Задачите, които коалицията си поставя е минимум един народен представител, като ще се борим за втори мандат", каза Явор Куюмджиев като заяви, че на предходните избори за втори мандат не са им достигнали около 200 гласа.
„Взехме си много тежък урок от сътрудничеството с ДПС. На национално ниво бяхме много тежко предадени от партията, с която заедно поддържахме правителството на Орешарски. Дори в последните няколко седмици, в които работеше 42-рото Народно събрание изпаднахме в абсурдната ситуация да бъдем опозиция в парламент, който е излъчил правителство с нашия мандат", каза още Куюмджиев. И ще, според него няма съмнение че ДПС и ГЕРБ в следващото управление или ще бъдат в явна коалиция или в тиха подкрепа. „Така беше и при правителството на Бойко Борисов. Нали си спомняте, колко много се громяха правителството и неговите членове, както и действията на БСП, въпреки че правителството на Сергей Станишев беше съставено от три партии. Някой да е чул по времето на Борисов да са били атакувани министри от ДПС или от НДСВ?", каза още Куюмджиев.