/ iStock/Getty Images
Регионална здравна инспекция /РЗИ/ в Шумен организира информационна кампания в града под мотото "България се ваксинира срещу COVID-19- информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!", съобщават от инспекцията.

Целта е да се предостави достоверна информация на възможно най-голям брой хора за възможността за по-бързо приключване на пандемията от COVID-19, чрез ваксиниране. Акцент на кампанията е поставен на отговора на въпросите "Защо да се ваксинирам?", "Как да избера ваксина?", "Къде мога да се ваксинирам?".

Активната част на кампанията ще е до 25 юни. Екипи на РЗИ - Шумен ще обособят пунктове по централната градска част и ще бъдат на разположение за всички, желаещи да получат достоверна информация за значението на ваксините и възможността да се имунизират срещу COVID-19.

Кампанията предвижда и провеждането на информационни срещи в ромските общности, със съдействието на здравните медиатори, както и посещения в социалните институции, където в повечето случаи домуващите попадат в рисковите групи за по-тежко протичане на COVID-19.

Ще бъдат осигурени и информационни материали по темата.

Партньори в инициативата на РЗИ - Шумен са Българският червен кръст в града и Община Шумен.
 
БТА