/ ОДМВР-Търговище

Отглеждане и притежаване на марихуана e установенo в хода на проведена на територията на РУ-Попово специализирана полицейска операция за ограничаване разпространението и употребата на наркотични вещества, като по случаите са образувани 2 досъдебни производства.

Откриха внушително количество дрога в шуменец, задържани са още трима заради марихуана

На 24 юли след проведени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия/претърсване и изземване/ в дома ма 28-годишен мъж в гр. Попово е установено, че същият държи 1,41 кг марихуана, както и 12 боеприпаси/бойни патрони/ от различен калибър, без да притежава необходимото разрешително за тях.

ОДМВР-Търговище
ОДМВР-Търговище

При последвало претърсване и изземване в двора на семеен имот на същия в Опака са установени девет броя засяти и отглеждани растения, които при направен полеви наркотест също реагират на наркотичното вещество марихуана.

Откриха 5.5 килограма марихуана в 26-годишен (СНИМКИ)

На същия ден при извършени оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия претърсване и изземване в дома на 44-годишен мъж от гр. Опака, е установено, че същият е оборудвал специално помещение, в което са открити засяти и отглеждани 20 броя растения, реагиращи при направения наркотест на марихуана. Собственикът на имота е известен на полицията, осъждан.

ОДМВР-Търговище
ОДМВР-Търговище

Двамата мъже са задържани. По случаите са образувани две досъдебни производства за установени 4 престъпления Работата продължава под ръководството на прокурор от Районна прокуратура-Попово.

ОДМВР-Търговище
ОДМВР-Търговище

По време на специализираната операция, в която са участвали служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ в ОД на МВР-Търговище и на РУ-Попово, са проверени 18 МПС и 29 лица.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари