Търговище остава с разкопани улици, фирмата-изпълнител по „ВиК проекта преустанови дейностите за неопределено време
Търговище остава с разкопани улици, фирмата-изпълнител по „ВиК проекта преустанови дейностите за неопределено време / Борислав Курдов, архив

С писмо до кмета на община Търговище д-р Красимир Мирев, фирма-изпълнител на проекта „Понсстройинженеринг" преустановява строително-монтажните работи, с които се реализира проекта. „Това решение се налага заради непрекъснатите трудности, които възпрепятстват дейността на компанията, свързани с неуредени текущи проблеми от Община Търговище, която е възложител и от Александър Василев, упражняващ авторския надзор по проекта", се казва в писмото, подписано от изпълнителния директор на фирмата Милко Милков.
В текста се казва още, че действията на Александър Василев са предизвикали негативен ефект върху проекта, като са го забавили, накъсвали са работата, а по някога тя е била възпрепятствана.

От началото на годината досега фирмата-изпълнител е изпратила 10 писма до общинското ръководство в Търговище, с които е уведомявала за „неотложна необходимост от разрешаване на възникнали проблеми".

До момента са изпълнени близо 90% от заложените в проекта дейности, за които фирмата е получила едва 20% от финансирането.

Към днешната дата в Търговище почти няма неразкопана улица. Градът е осеян с дупки, повечето от които са оградени. Ако останат в този си вид, тези ограждения ще възпрепятстват работата на снегопочистващата техника. Много от улиците са цялостно или частично затворени за движение.
Все още ръководството на община Търговище не е отговорило на писмото на „Понстройинженериг". Не са ясни и бъдещите действия по проекта.