Три жени в болница след катастрофи в Шуменско
Три жени в болница след катастрофи в Шуменско / netinfo

Три жени се озоваха в шуменската болница след инциденти на пътя. По информация на ОД на МВР две от тях са пострадали при катастрофа по път ІІ-73 в близост до село Веселиново около 6:30 часа вчера. Произшествието било предизвикано от 60-годишен водач на лек автомобил "Дачия" с турска регистрация , който шофирал в посока Шумен.

Той не съобразил скоростта си на движение с релефа на местността, вследствие на което след излизане от дясна крива губи контрол над автомобила, излиза в дясно на пътното платно и се блъска във водоскок. При инцидента пострадали са двете му спътнички - на 55 и съответно 65 години. Те са настанени в шуменската болница, където са настанени за лечение.

Водачът е изпробван с техническо средство, което не е отчело наличие на алкохол в издишаният въздух и е дал кръвна проба за химичен анализ. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ на МВР - Велики Преслав.

Само три часа по-късно на кръстовището на ул. "Съединение" и ул. "Карел Шкорпил" в Шумен 36-годишна пешеходка е ударена от лек автомобил "Фолксваген" с шуменска регистрация. Инцидентът възниква при движение по пътното платно и маневра „завой на ляво" на регулирано със „светофарна уредба" кръстовище. Водачът удря пресичащата на пешеходна пътека тип „зебра" жена. Тя е транспортирана в болницата в Шумен, където е настанена за лечение. Водачът е дал кръвна проба за химичен анализ. Образувано е досъдебно производство.