Таксиджии се жалват на областният управител, заради такса пиаца
Таксиджии се жалват на областният управител, заради такса пиаца / netinfo

Таксиметрови превозвачи от Шумен се срещнаха днес с областния управител Красимир Костов. Те заявиха, че ще подадат жалба до губернаторът и в нея ще настояват да се спре събирането на такса „пиаца” от Община Шумен, тъй като има заведено дело срещу решението взето от Общински съвет и няма окончателно произнасяне на магистратите.

Таксиметровите превозвачи поставиха и още няколко проблема: за състоянието на пътищата в Индустриалната зона на града и кв. „Боян Българанов", за липсата на маркировка и знаци по пътищата в града, както и за липсата на контрол над незаконните превозвачи. Областният управител г – н Костов обеща натаксиметровите превозвачи, че ще проведе разговор с общинското ръководство по поставените въпроси за състоянието на пътната мрежа и маркировката и пое ангажимента да организира провеждането на съвместна среща между представителите на ДАИ, ОДП, Областна администрация и таксиметровите превозвачи, на която ще бъде обсъден механизъм за контрол над незаконните таксита. Проблемът с тях е в по- големите населени места на областта: Шумен, Велики Преслав, Смядово, Нови пазар, Върбица. За изработването на механизъм ще се ползва опита на областите Пловдив и Русе, където проблемът е сведен до минимум – каза още г – н Костов.

Той представи пред таксиметровите превозвачи областната програма за ремонт на Републиканската пътна мрежа, разработена съвместно с Областно пътно управление - Шумен. Ръководството на Областна администрация – Шумен ще лобира пред МРРБ за отпускане на 970 000 лв. за извършване на кърпежи по общинския път Шумен – Костена река – Овчарово, тъй като той е алтернативен на пътя Шумен – Вехтово, по който има активизирани и укрепени 6 свлачища, но не е извършен цялостен ремонт.